Tekrar Soluk Almaya ve Hayal Kurmaya İhtiyacım Vardı. Out of the box

Tekrar Soluk Almaya ve Hayal Kurmaya İhtiyacım Vardı. Out of the box

Bazen kariyerimizi bırakırız yönümüzü değiştiririz bazen şehri bazen alışkanlıkları, bazen tepedeyken bazen dibi görünce, bazen severken bazen sevildiğimizde. Hayat bu: başına gelecekleri bilemez insan, önemli olan sadece kabul.

Nasıl gölgemiz olsun isteriz?

Galiba bazı duygulara veda ettik. Her veda bir azalışmış  aslında: aynadaki görüntümüz de azalıyor zamanla.

“Sabırlı kuş bütün kuşlardan daha iyi uçar.”Mevlana

Herkes Mersin’e biz tersine gibi oldu biraz ama haziran başı demek ki doğru zamanmış. Evet zor olacak ama ne kolay oldu ki bu zamana kadar belki de tadı bu yaşanmışlıklarımın. Bol emek bol haz. Şimdi daha fazla Toltek olma zamanı. (Ne demektir yazımın sonunda açıklamaya çalıştım)

Her ne değişecekse her birimizin yaptıklarıyla, değişim çabamıza bağlı olarak değişecek. O hayat biz olmadan değişmeyecek gerçeği ile başbaşayız.

İnsan hangi duygudan kaçıyorsa ona yakalanıyor nihayetinde.

Nasıl yaşadığın kadar nasıl öldüğün de önemli bu hayatta. Duygular hep çocuk kalıyor. Hüzünler ruhumuza dokunuyor fakat sevinç ruha dokunmadan çabucak geçer gibi yaşıyoruz.

Yara almadan büyümek mümkün değil. Sadece yaralı ve geçmişten ibaret de değil hayat. Farkındalıkla hızlı adımlar atabildikçe hepimiz için güzel gelecek. Peki bu ne zaman mümkün olacak? Ancak uzaklaşabildiğimiz zaman.

Sahip olduğumuz bedensel, zihinsel, duygusal ve manevi enerji kaynaklarının hayattaki varlık nedenimize ve uzun dönemli amaçlarımıza dönük kullanılması bizi kendimizden memnun hale getiriyor ve hem işimizde hem de özel hayatımızda mutlu olarak çalışmamıza ve yaşamamıza imkân sağlıyor.

Dinlediniz mi hiç; sabah ezanları içlidir, makamı farklıdır. Erken uyanırım hep; ezan vakti. On bir yıldır babam gittiğinden bu yana hep böyle. Yazmak, okumak, yürümek, düşünmek, planlamak için harika zaman yeni doğan gün ve kuş sesleri şehirde. Derin bir oh çekip huzur ve heyecanı bir arada tadabilmektir mutluluk.

Mutluluk: tam olmak demekmiş. İçinde dönüp duran karanlığından kurtulmak yani: yapmak isteyip de yapamadığım, ertelediğim şeyler; değişim, fark etmek ve adım atmakla başlar. Hayatı anlamlı hale getirebilmek için kimseye ihtiyacım yok ki. Neyi değiştirebileceğimi bilmek ve bu konuda kararlı olmak gerekiyor. İçimizdeki boşluğu kendimizi sevmek ve ne istediğimizi bilmek dolduracak. Kendimizi beğenmemiz yeterli. Bırakalım hayat aksın; gücümüzü  mutluluğa ve neşeye saklayalım.

“Bedeniniz tapınak değil lunaparktır tadını çıkarın.”Anthony Bourdain

Hayatta nereden beslendiğin çok önemli. Zevkle, istekle, aşkla, yaratıcılık bir arada. Temiz, aydınlık, ferah renkler istiyorum hayatımda eskisi gibi yani. Zevkle, istekle, aşkla, yaratıcılık bir arada .

Ben ne yapıyorum? Doğru gidiyor muyum? sordum hep kendime.

Geldim İstanbul, evim. Unuttuk dediğim yerden başlayacağım.

Kalabalık olabilirsin, trafik pahalılık vs ama tercihim güzel şeyler. Küçük şeyleri ihmal edersem ruhum yaşlanır korkarım hep. İnsan alışkın olduklarını yeniden yapabilmesi ile yaşarmış.

Halil Cibran’ın dediği gibi

“hissedilip de söylenmeyen ile hissedilmeden söylenen arasında kalmıyorum….”

Diyorlar ki eviniz sizi yansıtır. Eskimiş her şeyi atıyorum. Yeniler için hazırım.

Eskileri atarken bile içimi bir hüzün kapladı beni. Başımı döndüren kızarmış ekmek veya kahve kokusu olsun yeter ki.

Ne yaparsak yapalım kendimizi  izlemekten vazgeçmeden yapalım. Duygular değişirse hayat değişir umuduyla….

Don Miguel Ruiz’den Toltek Bilgelik Kitabı “Dört Anlaşma”,

Toltek Bilgeliği yalnızca efsanelerde ve hikayelerde var olan ölü bir gelenek değil, bugün hala bir kısım Meksika Kızılderilileri tarafından uygulanan canlı bir öğretidir.
Bir din ya da felsefe değildir. Toltekler bir yaşam sanatı uygulayıcısıdır ve “Bilgi İnsanı” anlamına gelir.
Kısaca; Toltekler, zihnimizi kontrol eden; Yargıç, Kurban ve İnanç Sistemi ile baş edebilmek için 4 anlaşmanın önemini anlatıyor.

 

Kullandığın sözcükleri özenle seç
Hiçbir şeyi kişisel algılama
Varsayımda bulunma
Daima yapabildiğinin en iyisini yap

Bir insanın Toltek olabilmesi için üç ustalığa sahip olması gerekir;
Farkındalık Ustalığı: Bu kim olduğunuzun tüm olanaklarınızla birlikte farkında olabilmektir.
Dönüşüm Ustalığı: Nasıl değişebileceğimizi, ehlileştirilmekten nasıl özgürleşebileceğimizi bilmek ve uygulamaktır.
Niyet Ustalığı: Enerjinin dönüşümünü sağlayan bir yaşam faktörüdür.

Reyhan KocabalReyhan Kocabal

Yorumlar